OM STANGE BEGRAVELSESBYRÅ

Lars Olav Haugen

Lars Olav Haugen, har fullført Virke Gravferds fagkurs og Virke Gravferds brevkurs. Han har jobbet i bransjen i ca. 25 år. Har drevet blomsterbutikk, og har utdanning som gartnerteknikker og blomsterdekoratør.

Lill Trine Ådna Haugen

Lill Trine Ådna Haugen er utdannet lærer og har jobbet i skolen.
Hun har årsenhet i diakoni. Hun har fullført Virke Gravferds fagkurs
trinn 1.

Vi er det lokale Begravelsesbyrået her i Stange som dekker Stange og områdene rundt. Vi holder til i Storgata 10 i Stange sentrum.
Vår visjon er å være til hjelp for de pårørende som har mistet en av sine nærmeste. Vi ønsker å gi mot til å ta riktige og sunne valg i en vanskelig og smertefull tid.
Vi har som et av våre mål å få fram det som var unikt ved og rundt den avdøde.
Sammen med de pårørende ønsker vi å bidra til en personlig og verdig begravelse.
Savnet kan vi ikke ta bort, men vårt håp og vår målsetting er at samarbeidet med oss kan oppleves som trygg bistand i en vanskelig situasjon. Derfor ønsker vi å tilrettelegge for at familien kan delta i avskjeden på en måte som er riktig for akkurat dem. Erfaring viser at avskjeden kan være en viktig del av sorgarbeidet.

Historikk

Stange Begravelsesbyrå har hatt lokaler i Stange sentrum fra 1990.Tidligere het vi Begravelsesbyrået for Stangebygdene. Daglig leder er Lars Olav Haugen. Byrået ligger sentralt i Stange sentrum i Storgata 10 (Ottestadbygget)

Lill Trine Ådna Haugen og Lars Olav Haugen driver nå byrået sammen.

Virke Gravferd

Stange begravelsesbyrå er medlem av Virke Gravferd.

Virke Gravferd er bransjeorganisasjon for gravferdsbransjen i Norge og er en del av Hovedorganisasjonen Virke. Virke Gravferd arbeider for en kvalitetsmessig god utvikling av bransjen og for å fremme gode gravferdstradisjoner.

For å oppnå medlemskap i organisasjonen må et byrå forplikte seg til å følge strenge, fastlagte krav. Disse kravene omfatter så vel faglige som menneskelige kvalifikasjoner. Det jobbes for en aktiv kompetanseheving innen bransjen, og har utviklet brevkurs, egne fagkurs og e-læring. Fagkretsen spenner vidt med temaer som: sorg, livssyn, ritualer, kontorrutiner, hygiene ved dødsfall, organisasjon, ledelse og økonomi m.m

Etikk og retningslinjer

Virke gravferds medlemmer har forpliktet seg til å overholde organisasjonenes egen standard og etiske retningslinjer som regulerer det kvalitative nivå for bransjen.

Kvalitetssikring

Et eget utvalg for kvalitetssikring besøker jevnlig medlemsbyråene for å sikre at de etterlever forumets standard, regelverk og offentlige lover og regler.